Hoe decoreer je een vakkenkast als een pro?

 • Geplaatst op
 • Door Homerebels
 • 0
Hoe decoreer je een vakkenkast als een pro?

In deze blogpost bespreken we hoe je een vakkenkast kunt decoreren als een pro. We geven antwoord op belangrijke vragen als, "Wat zet je in een vakkenkast?", "Hoe decoreer je een vakkenkast?", "Wat zet je bovenop een kast?" en "Hoe richt je een open kast in?".

Hoe decoreer je een vakkenkast als een pro?

 

Een vakkenkast is niet alleen een functioneel meubelstuk om je spullen op te bergen, maar het kan ook dienen als een decoratief pronkstuk in je huis. Met de juiste styling en een beetje creativiteit kun je een vakkenkast transformeren in een ware blikvanger. In deze blogpost zullen we enkele tips delen over wat je in een vakkenkast kunt zetten en hoe je deze op een stijlvolle manier kunt decoreren.

 

 1. 1. Wat zet je in een vakkenkast?

 

Een vakkenkast biedt talloze mogelijkheden voor het tentoonstellen van diverse items. Hier zijn enkele ideeën:

 • Boeken: Een vakkenkast is de perfecte plek om je favoriete boeken uit te stallen. Orden ze op kleur of grootte voor een georganiseerde uitstraling. Kies voor mooie koffietafelboeken op een luxe standaard.
 • Decoratieve mandjes: Bewaar kleine items in decoratieve mandjes (ook wel bekend als offermandjes) en plaats ze in enkele vakken voor een nette uitstraling.
 • Planten: Voeg wat groen toe aan je vakkenkast door enkele planten in potten of vazen te plaatsen. Dit geeft je interieur een frisse uitstraling.
 • Kunstwerken: Kies bijvoorbeeld voor Jeff Koons geïnspireerde ballondieren van Housevitamin. Wat denk je van deze leuke teckel om je kast een kunstzinnige touch te geven?

 

2. Hoe decoreer je een vakkenkast?

Nu je weet wat je in je vakkenkast kunt zetten, laten we eens kijken hoe je deze kunt decoreren:

 • Groeperen: Groepeer vergelijkbare items samen in dezelfde vakken. Dit creëert een gevoel van samenhang en orde. Kies bijvoorbeeld voor vlinderstolpen en combineer de grote en de kleine maat naast elkaar.
 • Contrast: Speel met contrasten door lichte en donkere items af te wisselen. Dit zorgt voor visuele interesse.
 • Vul niet elk vak: Laat enkele vakken leeg of met ruimte tussen de items om luchtigheid te behouden en niet te overladen.

 

3. Wat zet ik boven op de kast?

Kies alleen voor decoratie op de kast als je muur hoog genoeg is. Als de decoratie op het bovenoppervlak van de kast tot aan het plafond komt oogt je ruimte kleiner. Als je een hoog plafond hebt en het bovenoppervlak van de kast wil decoreren kies dan voor de eerdergenoemde suggesties.

 

4. Hoe richt je een open kast in?

Een open vakkenkast heeft een speciale aanpak nodig:

  1. Strakke lijnen: Houd de styling strak en georganiseerd. Gebruik niet te veel kleine items om rommelige aanblik te voorkomen.
  2. Eenvoud: Laat enkele vakken leeg of met ruimte om het geheel luchtig te houden.
  3. Verander regelmatig: Vernieuw je vakkenkastdecoratie af en toe om je ruimte een frisse uitstraling te geven.

 

Met deze tips in gedachten kun je je vakkenkast omtoveren tot een indrukwekkend decoratief element in je huis. Experimenteer met verschillende items en stijlen totdat je de perfecte uitstraling hebt bereikt. Vergeet niet om persoonlijke accenten toe te voegen om je eigen unieke stempel op de inrichting te drukken.

 

Happy styling!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.