Klantenservice en FAQ
1 Tenderflame
1.1 Wat is Tenderfuel?

Tenderfuel in een speciaal ontwikkelde brandstof geschikt voor Tenderflame tafelhaarden. Tenderfuel laat zich het beste omschrijven als een mix van olie en water. Tenderfuel is daardoor niet licht ontvlambaar. 

 

1.2 Kan ik andere vloeistof dan Tenderfuel in mijn Tenderflame haard gebruiken?

Nee, Tenderfuel is ontwikkeld voor gebruik met een stalen lont en daarom dunner als een gewone lampenolie. Een gewone lampenolie zal uw lont doen verstoppen waardoor er rookontwikkeling kan optreden. Tevens vervalt uw levenslange garantie op de lont bij het gebruik van andere brandstoffen.

 

1.3 Kan ik Tenderfuel gebruiken in mijn eigen tafelhaard?

Nee, Tenderfuel is niet licht ontvlambaar en kun je niet aansteken zoals bijvoorbeeld bio-ethanol. Tenderfuel brandt in combinatie met de stalen lont van de Tenderflame haarden als deze wordt verwarmd tot een temperatuur van 104 graden. Als uw eigen haard dus geen stalen lont heeft kunt u de vloeistof niet gebruiken.

 

1.4 Hoe vul ik mijn Tenderflame haard bij?

U kunt de Tenderflame haard op twee manieren bijvullen.

 

1. U tilt de lont uit het reservoir en vult het reservoir bij, zorg ervoor dat het plateautje dat aan de lont vast zit nooit in de olie hangt. Als dit wel het geval is verdrinkt u de vlam en zal uw haard niet mooi branden.

 

2. U giet de vloeistof over de lont, de vloeistof zal dan in het reservoir stromen door de open ruimte rondom de lont. Deze manier is makkelijk als u merkt dat het reservoir leeg raakt en u tijdens het branden wil bijvullen. 

 

1.5 Moet ik de lont vervangen?

Nee, u hoeft de lont van een Tenderflame haard nooit te vervangen. Deze is gemaakt van roestvrij staal en bij uitsluitend gebruik van Tenderfuel krijgt u levenslang garantie op de lont. 

 

1.6 Waarom knettert mijn Tenderflame haard?

De stalen lont neemt zuurstof op, op het moment dat het geen brandstof aanzuigt. Als u de haard aanmaakt en de lont opnieuw brandstof begint aan te zuigen knettert de zuurstof er langzaam uit. Dit uit zich in spetteren en vonkjes. Dit duurt maximaal twee minuten. Laat de haard even knetteren terwijl de lont zich herstelt. Dit verschijnsel is normaal. U kunt dit voorkomen door voor ieder gebruik verse brandstof op de lont te gieten. 

2 Cosi Fires